Läsningen hjälpte mot min ångest

För min del så har det varit läsandet som har räddat mig från min ångest. Att kunna försvinna och tänka mig in i en annan värld. Det var faktiskt inte jag själv som kom på det, för jag har aldrig varit vidare mycket för att läsa tidigare. Det var min psykoterapeutMälardalens Psykiatri och Terapi som gav mig det tipset om att börja läsa böcker för att kunna komma bort från verkligheten. Trodde aldrig att det skulle fungera, men faktiskt det behövdes inte så många dagar av läsandet för att jag direkt skulle känna att det gjorde skillnad.

Det är inte samma sak att kolla på film, för då kan man tänka på annat samtidigt. Men när man läser så kan man inte göra annat än just läsa och se allting framför sig, föreställa sig hur orden blir till en film i ens huvud. Jag mår mycket bättre nu. Går dock självklart på regelbundna samtal hos min psykoterapeut på Mälardalens Psykiatri och Terapi i Örebro men det är för att se till att jag inte faller tillbaka. Det är väldigt skönt att veta att jag har någon att diskutera och prata med också. Någon som inte dömer en. För det är klart att jag kan prata med mina vänner istället för med min psykoterapeut men de kan döma och prata vidare om det på ett annat sätt. Skämta om det på ett sätt som de inte tror sårar men som jag tycker är väldigt jobbigt.

Jag rekommenderar alla att börja läsa mer böcker. Man mår bättre och en bonus är väl det att man får ett bättre ordförråd också. Övergripande i alla fall så tycker jag att tipsen som min psykoterapeut gav mig verkligen är det bästa tipsen jag fått mot min ångest någonsin. Så all cred till henne.